skip to Main Content
Kandidat Textil-Kropp-Rum

Alva Noreen

där du slutar tar jag vid 

Mitt arbete handlar om ett möblerande och ommöblerande med mina olika material och objekt. Ett arrangerande och återanvändande som kommit att bli min arbetsmetod, som jag valt att kalla Dockskåpsmetoden. En process där det ena tar vid där det andra slutar.  

Jag väver samman fragment av text, material och objekt, i egna rum som jag skapar i konsten – rum bestående av svarta hål och dammiga speglar. Och med utgångspunkt i ett konstnärligt undersökande använder jag mig av installationen, bilden och senare även boken som format, för att hitta olika rum eller ramverk att placera mitt arbete i.  

Tysta ting, blyga och lite förlägna. Draperat i svart tyll, ett bortglömt museum möblerat med dessa tystlåtna ting. Luften är tunn och doften lätt parfymerad i ett palats vävt med torra och glesa trådar. Här samlas damm och små svarta insekter, i en kristalliserad sal med rutigt golv och smutsiga strumpor. 

Här står de, sakerna, stilla och stela.  Mumlar tysta  (knappt hörbart) för sig själva och till varandra: ”där du slutar tar jag vid.”

 

instagram.com/alvanoreen/?hl=sv

alva.a.noreen@gmail.com