skip to Main Content
Kandidat Fri konst

Emely Hansson Cuadros

LIFE IS GOOD WHO’S ASKING? 

Minnen för mig, både positiva & negativa, är en livsviktig hjälpreda att förstå vars man varit, vad man lärt sig och vars man är på väg. Jag har därför kapslat in olika föremål kopplade till personliga minnen i genomskinliga, luftförslutna behållare för att se dessa i ett annat perspektiv. Likt hur vi kollar på konserverade kroppsdelar & djur från förr för att se vad vi tidigare upptäckt. På ett meditativt sätt har jag utfört en själslig vårstädning där mina minnen numera är kopplade till ett konkret objekt som nu verkar utanför min kropp. På detta sätt får jag en kontroll över mina upplevelser och hur dom påverkar/påverkat mitt inre.    

Med en noga planerad kategorisering av mina minnen har jag uppfört ett arkiv med information kring varje burk för att skapa en så rak och tydlig kommunikation som möjligt med betraktaren. Kanske kan betraktaren se sig själv genom mig. Att via mina upplevelser se på sina egna misstag och erfarenheter som ett, ibland, nödvändigt ont. 

För att citera min kära mor Rocio “Allt är bara erfarenheter.”

 

Hansson.emely@gmail.com

Instagram: @emehancua

emehancua.wixsite.com/e-h-c

vimeo.com/emelyhansson