Stig Lindberg, född 17 augusti 1916 i Umeå, var en svensk formgivare och konstnär. Han är mest känd för sina mönster och föremål som han skapade för Gustavsbergs porslinsfabrik, men han arbetade även med andra material som textil, glas, metall och trä.

Lindberg studerade vid Tekniska skolan i Stockholm och tog sin examen 1939. Han började sin karriär som formgivare på Gustavsbergs porslinsfabrik, där han skapade många olika föremål och mönster. Hans mest kända mönster återfinns på ett antal serviser som han gjorde för Gustavsberg, som alla har blivit mycket populära och fortfarande är väldigt eftertraktade. Exempel på de här serviserna är ”Berså”, ”Prunus”, ”Adam” och ”Spisa Ribb”. Samtliga räknas idag som svenska klassiker i designsammanhang.

Konst och form

Lindberg var också verksam som konstnär, och han målade många olika tavlor och skulpturer. Hans konst är ofta färgstark och expressiv, och han använde sig gärna av olika tekniker som oljemålning, akvarell och pastell.

Lindberg var en mycket produktiv konstnär och formgivare, och han skapade verk inom många olika områden. Hans verk är välkända för sin höga kvalitet och sin skönhet, och han har blivit en av Sveriges mest älskade formgivare och konstnärer. Han avled 1982 i Italien.